Udskriv denne side

Spare-tiltag

På denne side kan du finde informationer om forsk. spare-tiltag der kan hjælpe med at spare penge, give bedre indeklima - og hjælpe med et grønnere miljø.


Sådan sparer du på vandet

Det anbefales at udskifte gamle 1-skyls toiletter med et nyt 2-skyls toilet, der typisk halverer vandforbruget.


Sådan sparer du på strømmen

Det anbefales generelt at udskifte gamle glødepærer med LED- og spare-pærer når de trænger til udskiftning. Se også brochuren Gode Elvaner fra NRGi - den kan hentes her.

Se desuden mere hos Bolius:


Varme

Det anbefales at udskifte gamle vinduer og ruder til energiruder (minimum 4-18-4) med varm kant for at undgå store kuldeindfald der forårsager træk, giver kolde områder i lejlighederne og et øget varmeforbrug. Skift til energiruder giver et væsentligt bedre indeklima.

I de vinduer der kan åbnes er det bedst at montere nye vinduer, da de gamle kan være utætte. Nye vinduer skal ligne de eksisterende og en vedligeholdelsesfri træ/alu kombination med sort alu udvendigt, samt vende/kip beslag og evt. indbygget udluftning anbefales.

I de vinduer der ikke kan åbnes samt i altandørene kan ruderne skiftes seperat. En stue-rude (omkr. 147 x 140 cm) koster typisk under 800 kr. + montering. Vinduespartierne i stuen, samt altandørene kan også udskiftes til en vedligeholdelsesfri træ/alu kombination - dette betyder bedre isolerede vægge under ruderne, samt minimerer risikoen for vandindtrængen grundet manglende vedligeholdelse.

Alle nye vinduer, vinduespartier og altandøre skal ligne det eksisterende mest muligt inkl. samme opdeling, dog må skydedøre gerne udskiftes til en dobbeldør med 50/50 opdeling. I nye altandøre må ruderne gerne gå fra top til bund.


Forrige side: Beboer-Info
Næste side: Kontrol af altan